Tânăr ascuns în compartimentul marfă al unei autoutilitare, descoperit la frontieră

175
Tânăr ascuns în compartimentul marfă al unei autoutilitare, descoperit la frontieră - ascuns-1569575215.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, județul Arad, au depistat un cetățean român care a încercat să-și scoată ilegal din țară nepotul, în vârstă de 17 ani, ascuns în compartimentul marfă al autoutilitarei pe care o conducea.


În data de 26.09.2019, în jurul orelor 09.30, la P.T.F Nădlac II- Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român, S.F., având vârsta de 31 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare marca Iveco Daily, înmatriculată în România.


În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au depistat, ascunsă în partea din spate a compartimentului marfă, o persoană. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul este nepotul șoferului, cetățean român, în vârstă de 17 ani.


La cercetări, șoferul a declarat faptul că a recurs la această metodă întrucât nu poseda procură din partea părinților minorului, stabiliți în Germania, pentru a-l scoate pe acesta din țară. 


În cauză, polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi cetățeni români, iar conform procedurii legale în astfel de cazuri minorul a fost preluat de lucrătorii Centrului de Primire Minori Arad din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Arad, până la venirea părinților în țară.


De asemenea, șoferul autoutilitarei este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6153 secunde