Taberele de nomazi de pe Valea Portului, în atenția Poliției

251

Articole de la același autor

Polițiștii locali împreună cu agenți din cadrul Secțiilor de Poliție 3, 4 și 5 au organizat, în sfârșitul de săptămână care a trecut, o amplă acțiune pe Valea Portului, pentru depistarea persoanelor care s-au aciuat, în mod ilegal, pe domeniul public. Nu este prima dată când persoane cu o condiție socială precară, din județul Constanța, iau drumul spre reședința de județ pentru a cerși sau pentru a căuta prin gunoaie. Iar "locul preferat" pentru a-și amenaja corturile este pe Valea Portului, în special în zona Porții 5, dar și în dreptul prelungirii străzii Traian.

Sâmbătă dimineață, polițiștii au descins în ambele locuri și au găsit o harababură de nedescris. Corturi improvizate și saltele întinse pe pământ, ascunse după tufișuri, ceaune cu mâncare printre gunoaie etc. În cadrul acțiunii au fost depistate 21 de persoane, respectiv zece adulți și 11 minori, iar cu toții au fost duși la Secția 5 Poliție pentru legitimare. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că din totalul celor depistați, 18 proveneau din comuna Cobadin, una din Băneasa, iar două din localitatea Adamclisi.

Respectivii au intrat în atenția specialiștilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, care au demarat demersurile pentru ca aceste persoane să se întoarcă în localitățile de domiciliu.

Totodată, zonele respective au fost igienizate, iar astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5183 secunde