Sute de tone de deșeuri, mistuite în incendiu. Garda de Mediu a deschis o anchetă!

215
Sute de tone de deșeuri, mistuite în incendiu. Garda de Mediu a deschis o anchetă! - incendiumedgidia-1583535871.jpg

Articole de la același autor

Un incendiu devastator a mistuit, în noaptea de joi spre vineri, sute de tone de deșeuri aflate pe o platformă din Medgidia. Aproximativ 11 ore s-au luptat pompierii cu flăcările, care la un moment dat erau vizibile de la kilometri depărtare. 
Era trecut de ora 18.00, în după-amiaza zilei de joi, când un apel la numărul unic de urgență a anunțat izbucnirea unui incendiu pe strada Republicii din Medgidia, în spatele firmei Iridex Group, societate specializată în activități de salubrizare. La fața locului au ajuns două autospeciale de pompieri din cadrul Detașamentului Medgidia, cu nouă pompieri, care au acționat aproximativ 11 ore, timp în care au ars peste 250 de tone de deșeuri. Într-un final, au reușit să lichideze flăcările și posibilitatea reizbucnirii unui nou incendiu. 


Incidentul a intrat și în atenția specialiștilor de la Garda de Mediu Constanța. În timpul nopții, aceștia au monitorizat valorile de poluare din aer, prin intermediul stației de monitorizare din Medgidia, iar potrivit lui Marian Râșnoveanu, directorul instituției, nu au fost constatate depășiri de natură să alerteze autoritățile. 


Pe de altă parte, în cursul zilei de vineri, atenția Gărzii de Mediu s-a îndreptat spre motivul pentru care se aflau deșeurile în spațiul respectiv și dacă au fost respectate procedurile legale pentru depozitarea lor. "Este o platformă betonată, unde erau depozitate deșeuri sortate, compactate. Este vorba despre o depozitare temporară, deșeurile urmând să fie transportată spre Lafarge, pentru incinerare. În prezent verificăm dacă depozitarea s-a realizat conform prevederilor legale", ne-a precizat Marian Râșnoveanu. 


Din primele cercetări ale pompierilor, se pare că focul a pornit de la țigară aprinsă, aruncată la întâmplare. 
Menționăm că incendiul și atenția ce îi este acordată de autorități survine în contextul în care, la nivel național, au fost realizate mai multe controale cu privire la poluare, după ce a ieșit la iveală că prin Portul Constanța erau aduse containere cu deșeuri menajere din Marea Britanie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3178 secunde