Sute de sancțiuni date de pompieri, pe litoral. Ce nereguli au fost găsite

170
Sute de sancțiuni date de pompieri, pe litoral. Ce nereguli au fost găsite - fotofondsutedeamenzi-1566238629.jpg

Articole de la același autor

Peste 50 de unități de turism și alimentație publică de pe litoral au fost verificate, în ultimele zile, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Au fost vizate 28 structuri de cazare, 15 restaurante și cluburi, precum și alte 11 obiective. 


"În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 255 deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 251 sancțiuni, respectiv 207 avertismente și 44 amenzi contravenționale în valoare totală de 141.500 lei", precizează reprezentanții ISU.


Potrivit acestora, aceștia au constatat că, în numeroase cazuri, nu erau avizate și nici măcar întocmite planurile de intervenție, nu era asigurat cadrul tehnic și nici personalul de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor, lipseau stingătoarele sau, și mai grav, se foloseau improvizații sau instalații electrice cu defecțiuni.


Incendii, accidente și persoane înecate
Astfel de nereguli duc, deseori, la izbucnirea de incendii. Numai în minivacanța de Sfânta Maria, pompierii constănțeni au fost solicitați să acționeze la 339 intervenții în județul Constanța. Este vorba despre 16 incendii, o solicitare asistență persoane descarcerate și 42 alte intervenții precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI, solicitări de asistență medicală la accidente rutiere, misiuni de căutare-salvare persoane dispărute sau aflate în pericol de înec, în mare, precum și intervenții si 280 cazuri medicale.


"Pe toată durata sezonului estival 2019, pentru asigurarea unui timp de răspuns optim la solicitările persoanelor care se află în situații ce le pot pune viața în pericol, comanda inspectoratului a operaționalizat zece puncte temporare de stingere, opt puncte de prim ajutor și cinci puncte de salvare acvatică", explică reprezentanții ISU.


Cele 10 puncte temporare de stingere se află în comunele Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, CIC Valea Dacilor, stațiunea Mamaia, orașul Techirghiol, comuna Costinești, stațiunea Vama Veche și comuna Mihail Kogălniceanu. Cele opt puncte de prim ajutor au fost amenajate pe plajele din staținea Mamaia Nord și Mamaia, stațiunea Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, stațiunea Saturn, stațiunea Vama Veche și în Corbu, iar cinci puncte de salvare acvatică sunt în Portul Turistic Tomis, Portul Belona Eforie Nord, Portul Turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde