Sute de repatriați din Italia, aduși în carantină pe litoral. "Niciun constănțean nu este supus la risc!"

1248

Articole de la același autor

227 de cetățeni români au fost repatriați din Italia în cursul zilei de sâmbătă și plasați în carantină, pe teritoriul județului Constanța. Alte peste 1.200 de persoane ar urma fie aduse și cazate pe litoral în zilele următoare.

Aproximativ 1.500 de cetățeni români captivi în Italia vor fi repatriați, în perioada următoare, cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu". Organizarea transportului umanitar, în timpul stării de urgență instituită pe teritoriul României, este realizată de către Ministerul Afacerilor Externe și aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În cursul zilei de sâmbătă, la Constanța au ajuns 227 de cetățeni români, repatriați din Torino, cu două curse aeriene tip charter, operate de o companie privată. Oamenii nu erau rezidenți în Italia, ci lucrători sezonieri, și au fost afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angranați în Italia. De asemenea, printre aceștia se află cetățeni români care erau în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei.

Potrivit prefectului județului Constanța, George Niculescu, cei 227 au intrat automat în carantină instituționalizată, după un prim triaj, după care, cei depistați pozitiv vor merge în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu.

"Transportul fraților noștri se face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție. Niciun constănțean nu este supus la risc. Este obligația noastră, a tuturor, de a fi solidari, pentru că doar împreună putem să ieșim din această situație!", a subliniat prefectul județului Constanța.



Păziți de jandarmi și polițiști


Acesta a dat asigurări că numeroase efective din partea Grupării Mobile de Jandarmi au fost dislocate pentru a menține ordinea publică atât în zona Aeroportului Mihail Kogălniceanu, cât și pe traseele de deplasare a autobuzelor cu repatriați. De asemenea, convoaiele vor fi însoțite de către echipaje de poliție, iar centrele de carantinare din județul Constanța vor fi păzite de efective de Inspectoratul Județean de Jandarmerie.

"Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară. Totodată, facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu Covid-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă", a declarat prefectul județului Constanța, George Niculescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.619 secunde