Sute de mii de rulmenți contrafăcuți, confiscați în Portul Constanța Sud Agigea

de Cuget Liber Marţi, 22 Octombrie 2019 123
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a aproximativ 270.000 de rulmenți susceptibili a fi contrafăcuți.

În luna septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. 


În urma controlului, au fost descoperiți 268.751 de rulmenți susceptibili a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.


Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și în urma confirmării din partea titularilor de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 21.10.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 
 

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 44 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 2.612.890 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei