Subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor, prins dând informații evazioniștilor

1386
Un subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din București a fost prins dând informații confidențiale evazioniștilor vizați în anchete ale DIICOT, polițistul fiind ridicat de pe Aeroportul Otopeni de unde vroia să plece către Singapore.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Adrian Constantin Dogărel, pentru favorizarea infractorului, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit DIICOT, Adrian Constantin Dogarel (33 de ani), subcomisar în cadrul IGPR-DGPMB - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a furnizat mai multor persoane cercetate informații confidențiale din cadrul unui dosar penal instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, in schimbul unor beneficii financiare.

"Prin activitatea infracțională, inculpatul a zădărnicit urmărirea penală efectuată în cauză, informând pe învinuiți cu privire la planul de ancheta, interceptările convorbirilor telefonice efectuate în cauză și a contribuit la alterarea probelor de către învinuiți. Inculpatul a oferit date esențiale referitoare la momentele operative, avizând persoanele cercetate cu privire la măsurile ce urmau a fi dispuse în cauză. Datele erau obținute prin intermediul altor ofițeri de poliție, din cadrul BCCO București, față de care cercetările continuă în cauză", .

Dogarel a fost reținut de către procurori pe aeroportul Henri Coandă, Otopeni, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României, cu destinația Singapore.

La propunerea procurorilor DIICOT, instanța dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Razii la interlopi
Pagina a fost generata in 0.3686 secunde