Strategia Națională împotriva traficului de persoane a fost aprobată

277
Strategia Națională împotriva traficului de persoane a fost aprobată - traficdepersoane-1354102850.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a aprobat, ieri, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Strategiei Naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2012 - 2016. Documentul a fost elaborat la inițiativa Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane din cadrul M.A.I, cu participarea instituțiilor publice cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane. La realizarea acesteia au fost consultate și organizațiile neguvernamentale ce desfășoară activități de prevenire și de asistență a victimelor acestui fenomen.

Strategia Națională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2012 - 2016 are ca scop reducerea impactului și a dimensiunilor traficului de persoane la nivel național prin prioritizarea și eficientizarea activităților în lupta împotriva acestui fenomen. Documentul fixează, prin obiective generale și specifice, cadrul general care va permite dispozitivului național antitrafic mobilizarea de resurse și acțiuni multiple și coordonate, subsecvente domeniilor prevenirii, combaterii, precum și asistenței acordate diferitelor categorii de victime ale traficului de persoane.

Implementarea Strategiei va permite îndeplinirea următoarelor obiective strategice: dinamizarea activităților de prevenire și a participării societății civile la derularea acestora; îmbunătățirea calității protecției și asistenței acordate victimelor traficului de persoane în vederea reintegrării sociale; creșterea capacității instituționale de investigare a infracțiunilor de trafic de persoane, cu precădere a cazurilor de trafic de minori, precum și urmărirea profitului infracțional de către organele de urmărire penală; creșterea capacității de colectare și analiză a datelor privind traficul de persoane; optimizarea și extinderea procesului de cooperare interinstituțională și internațională pentru susținerea implementării strategiei naționale împotriva traficului de persoane.

Odată cu aprobarea Strategiei Naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2012 – 2016 a fost aprobat și primul Plan Național de acțiune pentru implementarea acesteia, pentru perioada 2012-2014.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Cercetați pentru trafic de persoane
Pagina a fost generata in 2.1827 secunde