Stop incendiilor!

582
Stop incendiilor! - incendii1-1347012062.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) și E.ON România s-au aliat, joi, 6 septembrie 2012, pentru a derula campanii de informare, prevenire și conștientizare a românilor asupra pericolelor la care sunt expuși în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Principalul obiectiv al campaniilor este reducerea numărului incidentelor și, implicit, a victimelor. Statisticile IGSU. arată că, anual, sute de persoane și-au pierdut viața în incendii, intoxicații cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor.

De la începutul anului și până la 1 septembrie, în România s-au înregistrat 40.000 de incendii și aproape 1300 de răniți, dintre aceștia, 152 fiind copii.

Cauzele acestor evenimente sunt multiple, de la manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcționează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil, până la utilizarea unor coșuri de fum fără protecție, neetanșate și care nu permit evacuarea gazelor arse.

Parteneriatul dintre IGSU și E.ON România este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, iar prima acțiune lansată împreună este Campania națională de informare și educație preventivă "F.O.C. – Flăcările Omoară Copii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0614 secunde