STENOGRAME / Alianța polițiștilor, ruptă de "taxa de miting". "Prezența oamenilor costă 300.000 de lei"

12220

Articole de la același autor

Câteva zile. Atât a durat înțelegerea scrisă între sindicate, în vederea organizării celui mai important protest al polițiștilor din ultimii ani. Sămânța de scandal este reprezentată de strângerea unui fond comun de susținere a mitingului. 


În cursul săptămânii trecute a fost semnat un protocol comun în vederea organizării unui protest comun în data de 24 martie. Inițial, toate sindicatele au fost de acord să contribuie la cheltuielile comune pentru asigurarea scenei și a sonorizării, urmând ca deplasarea și asigurarea prezenței polițiștilor la București să fie realizată prin discuții cu liderii locali. Doar că, "minunea" nu a ținut foarte mult timp, iar înțelegerea a picat în urma unor discuții aprinse între sindicaliști. 


Dumitru Coarnă, liderul sindicatului cu cea mai mare reprezentativitate din Poliție, SNPPC, a fost acuzat de un alt președinte de sindicat, că a încercat să facă afaceri pe spatele polițiștilor și că a cerut bani pentru proteste, în condițiile în care toate detaliile fuseseră puse la punct. 


"Coarnă de la SNPPC a profitat de ocazie să facă afaceri pe spatele nostru. A început să se dezică de cele deja convenite. De la replici de genul «totul are un preț» sau «în protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac gratuit» , încet, încet, Coarnă a impus o taxă de «jmecherie», de 10.000 lei pentru fiecare organizație care vrea să participe alături de SNPPC la protestul de pe 24 martie", a acuzat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 


În replică, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a spus că se gândește să-l dea în judecată pe Cosmin Andreica pentru calomnie. Acesta a explicat că doar a acceptat o propunere făcută de Vasile Lincu, președintele Pro Lex, aceea ca fiecare sindicat să contribuie cu 10.000 de lei, într-un fond comun, pentru proteste. 


"Dacă domnul Andreica mai insistă mult cu aceste calomnii, îl voi da în judecată. Eu mă mai judec cu doi lideri de sindicat și s-ar putea să-l dau și pe el în judecată. Vasile Lincu, liderul Pro Lex, a venit cu propunerea ca fiecare organizație sindicală să vină cu o sumă de 10.000 de lei pentru a avea un fond de proteste. Eu am fost de acord, urmând să discutăm astăzi detaliile. Asta a fost tot", ne-a precizat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC. 


Potrivit anumitor surse, Vasile Lincu a fost de acord să contribuie cu suma de 10.000 de lei, în condițiile în care sindicatul pe care-l reprezintă nu va participa la proteste. Aceleași surse ne-au pus la dispoziție discuțiile în care Dumitru Coarnă le cere sindicaliștilor să contribuie la strângerea sumei de 300.000 de lei, aferentă organizării protestului. "Aceste acțiuni nu se rezumă la scenă și sonorizare. Este vorba în principal de transport, diurnă etc. Prezența a 10.000 de polițiști și personal contractual din MAI la miting poate ajunge la costuri de 300.000 de lei. În protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac gratuit. Cine plătește cei 300.000 de lei? Aștept un răspuns!", le-a cerut Coarnă liderilor de sindicate. 


Chiar și în aceste condiții, protestul polițiștilor va fi organizat în data de 24 martie, în Piața Victoriei. SNPPC anunță că mitingul de protest va fi însoțit de pichetări, în zilele de 22 și 23 martie, dar și în perioada 26-30 martie. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6205 secunde