Statul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv! Decizia Judecătoriei

209
Statul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv! Decizia Judecătoriei - incendiucolectivlumanari-1491392017.jpg

Articole recomandate

Judecătoria Sectorului 4 a decis, azi, ca statul să nu fie parte în procesul Colectiv, prin Ministerul Finantelor Publice. Rudele victimelor au cerut acest lucru pentru plata despăgubirilor, având în vedere modul în care au acționat autoritățile după izbucnirea incendiului în urma căreia și-au pierdut viața 64 de tineri. 


După un an și jumătate de la tragedie, judecătorii au decis astăzi că Ministerul Finanțelor și cel al Sănătății nu devin parte în proces.

Judecătoria Sectorului 4 a luat în discuție, în 21 martie, cererea ca statul să fie parte în procesul Colectiv, pronunțarea asupra solicitării fiind amânată pentru 5 aprilie.

Mai mulți avocați au solicitat atunci introducerea în cauză a statului român, cu intenția de a fi tras la răspundere, având în vedere că Ministerul Sănătății nu ar fi luat toate măsurile pentru a salva victimele incendiului.

La termenul din 21 martie trebuia să se discute și cererea de conexare a acestui dosar cu alte două procese în care sunt judecați fostul primar Cristian Popescu Piedone și pompierii Antonina Radu și George Matei.

Cererea nu a mai fost analizată de instanță având în vedere că dosarul lui Cristian Popescu Piedone se află încă în procedura de cameră preliminară și nu a început judecata pe fond.

Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzați de ucidere din culpă patronii clubului și administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

În dosarul "Colectiv" s-au constituit părți civile 139 de persoane, 11 spitale și cinci instituții.

Procurorii Parchetului instanței supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niță și Mihai Cristian Niță, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 și pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club.

Aceștia sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în formă agravată și neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, potrivit news.ro. În plus, Daniela Niță este judecată și pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

De asemenea, SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în formă agravată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0685 secunde