Statul Major al Apărării - 160 de ani de la înființare

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 13 Noiembrie 2019 178
Ieri dimineață, la sediul Ministerului Apărării Naționale, a avea loc ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al Statului Major al Apărării cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofițer, cu însemn de război, pentru militari. 
Activitatea a fost organizată în contextul în care Statul Major al Apărării a împlinit, pe 12 noiembrie, 160 de ani de la înființare, informează Biroul de presă al MApN. 


XXX 
După înfăptuirea actului Unirii în anul 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a luat măsuri pentru crearea unui organ superior de conducere a instrucției ostășești. 


Prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 din 12 noiembrie 1859, a fost înființat Corpul de stat major general al Armatei Principatelor Unite. 
Această structură a evoluat continuu sub influența dinamicii mediului de securitate, iar după schimbarea din 2017 a denumirii și atribuțiilor, Statul Major al Apărării a devenit o structură robustă care, având în subordine structura de forțe, este capabilă să organizeze, să coordoneze și să conducă eficient răspunsul Armatei României la amenințările convenționale și neconvenționale la adresa securității naționale. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei