Stare de alertă fără amenzi până în prezent! Iată care a fost motivul!

390
Stare de alertă fără amenzi până în prezent! Iată care a fost motivul! - fondamenzialerta2-1590415866.jpg

Articole de la același autor

De mai bine de o săptămână, de când a fost decretată starea de alertă, în Constanța se constată o "relaxare" a măsurilor restrictive. Singura restricție de care pare să se țină seama, cât de cât, este cea privind purtarea măștilor de protecție. În timpul acesta, autoritățile par să fi renunțat, provizoriu, la aplicat amenzi. Provizoriu, pentru că se pare că de săptămâna aceasta se schimbă situația!

A trecut mai bine de o săptămână de când starea de urgență a încetat, în loc fiind decretată o "stare de alertă". O situație în care, după cum au atras atenția în repetate rânduri autoritățile centrale, "nu trebuie să intervină relaxarea, căci pericolul nu a trecut!". Drept dovadă, și în timpul stării de alertă sunt în vigoare sancțiuni destul de usturătoare pentru cei care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19. De exemplu, cei care nu poartă măști de protecție în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun sunt pasibili de amenzi între 500 și 2.500 de lei, cei care nu respectă izolarea la domiciliu sau carantinarea pot fi amendați cu o sancțiune între 1.000 și 5.000 de lei, iar cei care participă la mitinguri, concerte sau procesiuni pot fi amendați cu sume între 2.000 și 10.000 de lei.

Cu toate acestea, în ultima săptămână, constănțenii constată o "relaxare" atât a localnicilor, cât și a autorităților. Drept dovadă, tot mai mulți constănțeni ies la plimbare pe străzi, prin parcuri și chiar și pe plajă, deși în această ultimă situație accesul este încă interzis. "De unde până în urmă cu o săptămână nu aveam voie să ieșim din casă, acum parcurile sunt pline. Dacă adulții mai înțeleg ce înseamnă restricții și nu îi vezi în grupuri prea mari, în cazul tinerilor și minorilor, nimeni nu respectă nimic. Există interdicție, în continuare, să nu se formeze grupuri mai mari de trei persoane. În parc văd mereu grupuri și de 10 – 12 adolescenți, lipiți unul de celălalt, fără mască, fără distanțare socială! Unde sunt polițiștii și jandarmii care dădeau amenzi până săptămâna trecută? Ne-am ferit atât, pentru ca acum să nu ne mai pese de nimic?", ne-a semnalat Cornelia P., locuitor al cartierului Poarta 6. De altfel, constănțeanca spune că și în prezent forțele de ordine mai patrulează prin cartier, dar fără a mai părea deranjate de neregulile pe care le văd.

"Echipaje ale forțelor de ordine sunt în continuare, dar nu mai iau atitudine", sesizează femeia.

După o săptămână de "relaxare", vin amenzile!

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Constanța, și în prezent, ca și în timpul stării de urgență, în județul Constanța sunt la datorie peste 850 de forțe de ordine, din cadrul Inspectoratului de Poliție, a Inspectoratului de Jandarmi, a Grupării Mobile de Jandarmi, Poliției Locale și Garda de Coastă. "Odată cu trecerea în starea de alertă pe teritoriul României, forțele de ordine acționează, în principiu, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli", au precizat reprezentanții Prefecturii, referitor la motivul că, de la decretarea stării de alertă până în prezent nu au fost consemnate amenzi aplicate constănțenilor.

Se pare însă că situația se va schimba, însă, începând din această săptămână, când… încep să curgă amenzile. Căci, potrivit surselor noastre, indicațiile de la nivel central au fost ca, atât în ceea ce privește populația, cât și societățile, să se ducă mai întâi o "politică preventivă", să fie aplicate avertismente și să fie instruiți oamenii cu privire la noile reguli pe care trebuie să le respecte, iar abia de săptămâna aceasta să se treacă la sancțiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde