Speranță pentru un tânăr din Agigea! "Are șanse să meargă!"

3538
Speranță pentru un tânăr din Agigea!

Articole de la același autor

Un tânăr de 20 de ani, din Agigea, are nevoie de ajutorul semenilor. Mai exact, are nevoie să strângă 3110 euro, pentru a merge la recuperări în Turcia. "Totul a plecat de la naștere, când Alexandru a fost tras de cap, fiindu-i atins nervii pentru sistemul locomotor și sistemul nervos. La vârsta de 2 ani și 8 luni, am mers la dr. Mătărângă și atunci am aflat diagnosticul de parapareză spastică și sindrom cerebelos", își amintește mama tânărului, Liliana Daniela Rotariu. De atunci, a început lupta familiei Rotariu pentru ca fiul lor să fie pe propriile picioare! Alexandru a suferit mai multe intervenții chirurgicale – cea din urmă fiind realizată în 2018, la o clinică din Turcia – și a făcut numeroase ședințe de recuperare medicală. Progresele sunt constante și vizibile. De unde, la un moment dat, era țintuit într-un scaun cu rotile, în prezent se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic. Medicii le-au spus familiei, în 2018, că tânărul poate avea o recuperare de 100%, că poate merge fără sprijin. Cheia este însă cât mai multă recuperare! 


"În România, însă, nu sunt aparatele care îi trebuie lui pentru recuperare. Medicii din Turcia mi-au dat garanția că Alexandru se va face bine 100%, adică va merge normal, ca toți ceilalți oameni. În Turcia, recuperarea este făcută cu ajutorul unor aparate robotizate, punându-se accent pe partea locomotorie și pe partea de echilibru. Acolo avem garanția că Alexandru se va întoarce înapoi în țară pe picioarele lui, fără cadru și fără scaun rulant", a mai afirmat mama tânărului. 
Deși și-ar fi dorit mult de tot să poată să joace fotbal sau să alerge împreună cu ceilalți copii, Alexandru nu a disperat. S-a refugiat în cărți, în poezie și în fața calculatorului. Și-a păstrat întotdeauna speranța că va fi bine și că va reuși în viață. Chiar dacă este diferit, nu înseamnă că nu poate, își spune mereu tânărul!


Cei care doresc să îl ajute pe Alexandru să meargă pe picioarele lui pot dona, cât de puțin, în următoarele conturi: RO76BACX0000000481030000 pentru lei, RO49BACX0000000481030001 pentru euro, ambele fiind pe numele Liliana Daniela Rotariu, deschise la UniCredit Țiriac. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5849 secunde