Sorina Pintea: "Pacientul cu arsuri, transportat în Belgia, nu a putut fi operat!"

195
Sorina Pintea:

Articole recomandate

Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamț care a fost transportat în Belgia nu a putut fi operat, starea sa fiind foarte gravă. "Șansele sunt 50 - 50", a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de News.ro.


"Acum cinci minute am primit ultimul raport. Șansele sunt 50 - 50. Nu a putut fi operat, doar curățate plăcile, pentru că starea lui este foarte gravă, dar medicul care îl ține sub observație este optimist în ceea ce îl privește, deși starea lui este foarte gravă", a declarat Sorina Pintea.

Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamț a fost transportat cu un avion militar la Spitalul Grand Hospital de Charleroi din Belgia.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a făcut, joi, o misiune umanitară de urgență pe ruta Iași - Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

"Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia", arăta sursa citată.

Aeronava militară a decolat de pe Aeroportul Internațional Iași în jurul orei 16.30.

Explozia s-a produs, miercuri, într-un bloc din Piatra Neamț, fiind urmată de un incendiu. Aproximativ 30 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD și patru ambulanțe ale Serviciului Județean s-au deplasat la blocul respectiv, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9176 secunde