Somații de evacuare pentru 150 de persoane care locuiesc ilegal în Năvodari

500

Articole recomandate

Primăria Năvodari, în colaborare cu Poliția Locală și Poliția Națională, a desfășurat, ieri dimineață, o acțiune comună de verificare în zona "Depozit lemne", pentru identificarea persoanele care locuiesc fără forme legale.


În urma acțiunii de control, au fost transmise 32 de somații de evacuare, fiind vizate aproximativ 150 de persoane care nu au putut face dovada proprietății asupra terenului și asupra imobilelor ocupate. Primăria Năvodari a luat această decizie și ca urmare a creșterii gradului de infracționalitate în zonă.


"Îmi doresc ca Năvodariul să fie un oraș sigur pentru toți locuitorii și, de aceea, trebuie să intervenim acolo unde există situații care generează infracționalitate. În zona Depozit lemne, pe o suprafață de peste cinci ha, domeniu privat al orașului, s-au stabilit ilegal de-a lungul timpului cetățeni care nu au documente de proprietate, însușindu-și de la sine putere terenuri și construindu-și locuințe improvizate și anexe. Mulți nici măcar nu sunt cetățeni ai orașului, având domiciliul declarat în alte localități. Ceea ce este îngrijorător este faptul că persoanele identificate locuiesc acolo în condiții improprii, întreaga zonă fiind un focar de infecție", a afirmat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.


Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Năvodari urmează să desfășoare anchete sociale pentru a identifica persoanele vulnerabile și a stabili măsurile ce se impun, mai ales în cazul minorilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3512 secunde