Soldații ruși au lansat accidental o rachetă de 700 kg în Crimeea. Cazul a fost ascuns

252
Soldații ruși au lansat accidental o rachetă de 700 kg în Crimeea. Cazul a fost ascuns - rusi-1566139643.jpg
Militari ruși din cadrul forței aeriene navale a Flotei Rusiei din Marea Neagră au lansat, accidental, o rachetă ghidată de aviație de tipul X-29TD (aer-sol) pe aeroportul militar din Saki (Crimeea).


Incidentul s-a produs la 1 octombrie 2017 când doi tehnicieni verificau echipamentele sistemului Oka, dar Ministerul rus al Apărării a ascuns informațiile despre acest caz, media de la Moscova aflând despre producerea acestuia abia acum când a fost pronunțat verdictul în cazul celor doi tehnicieni de un tribunal militar, nota sâmbătă cotidianul rus Kommersant.


Racheta de 700 de kg și cu o lungime de patru metri a demolat poarta și o parte a peretelui hangarului, distrugând o altă rachetă din aceeași clasă. Din fericire, partea sa explozivă de 100 kg nu a funcționat.


Potrivit presei ruse, consecințele dezastruoase au fost evitate doar pentru că racheta a fost activată direct în hangar.


Prejudiciul provocat de lansarea accidentala a rachetei este estimat la 45 de milioane de ruble. Cei doi militari ruși implicați direct în incident au rambursat deja câte 3.000 de ruble.


În plus, unul dintre ei nu va putea fi avansat în grad timp de un an și trei luni, cu o deducere din 15% din solda lunară, iar celălalt va avea restricționări la promovare timp de un an și o deducere de 10% din soldă. Dar Ministerul rus al Apărării dorește ca cei doi să compenseze în totalitate prejudiciul cauzat.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9172 secunde