Șofer român, arestat pentru că transporta un container frigorific plin cu migranți

200
Șofer român, arestat pentru că transporta un container frigorific plin cu migranți - tir-1574262777.jpg

Articole recomandate

Poliția olandeză a anunțat miercuri că l-a arestat pe un șofer român care conducea un camion în al cărui container frigorific au fost descoperiți 25 de migranți, la bordul unui feribot în Marea Nordului.


Inițial nu a fost clar dacă șoferul, un român în vârstă de 39 de ani, avea cunoștință despre oamenii ascunși în container, relatează Agerpres.


Conform poliției, migranții, printre care se află și șase minori, provin cel mai probabil din Kuweit și Irak, însă procesul de identificare a lor nu s-a încheiat.


Aceștia au fost găsiți într-un container frigorific la bordul unui cargou danez, Britannia Seaways, care plecase din portul olandez Vlaardingen și se îndrepta marți spre Felixstowe, Marea Britanie, a transmis poliția din Rotterdam.


După ce migranții au fost descoperiți, nava a fost obligată să se întoarcă din drum și a fost verificată ulterior cu câini polițiști.


Containerul frigorific se afla pe platforma camionului și avea încuietoarea deschisă, a relatat agenția olandeză ANP.


Camionul a fost confiscat, iar șoferul reținut, a menționat aceeași sursă.


Conform poliției, 23 dintre migranți au fost reținuți după ce au fost examinați medical, iar ceilalți doi au fost spitalizați pentru tratament, după care au fost externați în cursul nopții.


Incidentul se petrece la mai puțin de o lună de la cazul șocant în care poliția din Essex, Marea Britanie, a descoperit în containerul unui camion venit din Bulgaria, cadavrele a 39 de persoane.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Tudor Giurgiu, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 0.5555 secunde