Situație gravă! Pompierii nu pot stinge un incendiu. Au sosit specialiști din Canada

278
Situație gravă! Pompierii nu pot stinge un incendiu. Au sosit specialiști din Canada - 54882401647797461949379294062774-1513765404.jpg

Articole recomandate

O echipă complexă de specialiști ai IGSU, condusă de inspectorul general Daniel Dragne, împreună cu autoritățile locale și experți ai unor companii de profil din Canada s-au deplasat la sonda de gaze din Moftinu, județul Satu Mare, unde are loc incendiul, pentru a identifica soluțiile tehnice care trebuie adoptate pentru remedierea situației.

"Acțiunile de stingere a incendiului produs la sondă trebuie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, stingerea imediată a incendiului creează riscul producerii unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie. În acest sens, misiunile pompierilor sunt de asigurare a protecției zonei fără întreruperea procesului de ardere, până la momentul în care societatea deținătoare a sondei va lua toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât și pentru populația din zonă.

Printre primele măsuri stabilite în comun de specialiștii IGSU și cei canadieni au fost acelea de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și de eliberare a perimetrului pentru a permite acțiunea ulterioară a forțelor profesioniste.

În același timp se continuă acțiunea de identificare a tuturor surselor de apă pentru asigurarea continuității acțiunilor de stingere la momentul stabilit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3314 secunde