Sirieni călăuziți de un turc, depistați la frontiera cu Bulgaria

161
Sirieni călăuziți de un turc, depistați la frontiera cu Bulgaria - 20041-1524208937.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, în zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, cinci cetățeni sirieni care au încercat să treacă ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, fiind călăuziți de un cetățean turc.


Cetățenii sirieni au fost predați autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor, iar pentru cetățeanul turc a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetățeanul turc B.I., în vârstă de 39 de ani și o persoană de sex feminin, cetățeanul sirian R.Z., în vârstă de 36 de ani cu cei patru copii ai săi, având vârste cuprinse între 1 și 10 ani . De asemenea, s-a mai stabilit că cetățeanul turc, care a intrat legal în țară, urma să-i călăuzească pe cetățenii sirieni până într-un stat din vestul Europei.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul sirian și trafic de migranți pentru cetățeanul turc.
Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cetățenii sirieni au fost predați către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale, iar pentru cetățeanul turc s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de
arestare preventivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3484 secunde