Sfaturi cum să nu ajungeți victimele infracțiunilor cu violență

174

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Secției 5 și ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat, astăzi, o activitate de prevenire a infracțiunilor săvârșite cu violență. Aceștia s-au aflat în incinta supermarketului Real, unde au împărțit pliante și sfaturi constănțenilor. 




În acest context, copiii și adulții au fost sfătuiți să nu se afișeze în mod ostentativ cu obiecte de valoare, cum ar fi lănțișoare, brățări sau telefoane mobile, să nu vorbească cu persoanele necunoscute sau amicii ocazionali de valorile pe care le dețin, să evite, după lăsarea întunericului, deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate și necirculate, la intrarea în imobil să fie atenți la persoanele suspecte, să manifeste atenție asupra bunurilor și dacă se încearcă smulgerea lor să acționeze prompt și să alerteze persoanele din imediata apropiere, iar în cazul în care sunt victime ale unor astfel de infracțiuni sau martori oculari în asemenea împrejurări, să nu ezite și să apeleze numărul de urgență 112.


Activități similare s-au organizat de către toate subunitățile de poliție din cadrul I.P.J. Constanța, urmărindu-se  creșterea gradului de siguranță al cetățenilor împotriva acestor genuri de fapte, prin pregătirea antivictimală a populației, cât și descurajarea potențialilor infractori prin focalizarea acțiunilor specific polițienești în zonele de risc identificate. Mâine, oamenii legii se vor afla în Eforie, unde vor împărți pliante și sfaturi locuitorilor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Afaceriști anchetați de Poliție
Pagina a fost generata in 0.5288 secunde