Sfârșit de săptămână INCENDIAR la Constanța! Pompierii au avut ZECI DE SOLICITĂRI!

150
Sfârșit de săptămână INCENDIAR la Constanța! Pompierii au avut ZECI DE SOLICITĂRI! - pompieriinterventii16dec-1576481595.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 14 decembrie, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas, a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă nelocuită, în municipiul Constanța. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurt circuit electric la un cablu defect sau izolat necorespunzător.

Tot sâmbătă, Stația de Pompieri Hârșova a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon de gunoi amplasat pe o stradă din oraș. Au ars aproximativ 150 kg de gunoi.

Duminică, 15 decembrie, pompierii Detașamentului Sublocotenent Fripis Marius Daniel au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cauciucuri și gunoi menajer, pe strada Ion Alexandrescu din municipiu, unde au ars aproximativ 500 kg deșeuri menajere. Cauza probabilă - o țigară aruncată la întâmplare.

Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța au intervenit, în acest week-end, pentru a acorda ajutor medical de urgență la 66 de solicitări dar și la șapte accidente rutiere. Pacienților li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportați la spital pentru investigații medicale amănunțite.

În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coșurile sau burlanele de fum necurățate sau defecte, I.S.U. Constanța reamintește cetățenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice și curățării periodice a coșurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic față de materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3713 secunde