Sentință într-un dosar care se judecă de NOUĂ ani / Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu așteaptă pronunțarea magistraților

4558
3
Sentință într-un dosar care se judecă de NOUĂ ani / Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu așteaptă pronunțarea magistraților - radumazare1377881822142650317214-1496207774.jpg

Articole recomandate

Magistrații Curții de Apel București (CAB) ar putea pronunța, azi, o primă decizie în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri, informează Agerpres. Instanța a amânat de câteva ori pronunțarea sentinței în acest dosar. 


Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză. 


Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care Nicușor Constantinescu - fost președinte al CJ Constanța și fost consilier municipal.

Celelalte persoane trimise în judecată sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea și Dragoș Săvulescu, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța, acuzați de procurori de săvârșirea de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste infracțiuni.

Conform DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați în această cauză s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Pariu
31 mai 2017
Mascariciul si Porcul

Facem pariu ca nu primesc nimic? As vrea sa ma insel, dar este greu de luptat cu crima organizata. Borfasii politici sunt cei mai periculosi.

nino1
31 mai 2017
nino1@gmail,net

nepotii securistilor si bolshevicilor, care au distrus Romania, de la 1947 si incoace. Inaintea de asta Romania avea adevarati parioti si Nationalisti, care s-au luptat pt Romania Mare!! Curand Romania o sa fie condusa de arabi si jidanei, precum Arafat, itzick, isarescu si alti rai voitori! Rugativa pt neamul romanesc!!

nazi
1 iunie 2017
opinie

Făgădău pe când lângă Mazăre.

Pagina a fost generata in 1.8122 secunde