Sentință în dosarul Beirut. Patronul restaurantului, condamnat la 10 ani de închisoare

687
Sentință în dosarul Beirut. Patronul restaurantului, condamnat la 10 ani de închisoare - sentinta-1504717347.jpg
George Karam, patronul restaurantului a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate, complicitate la abuz în serviciu, construirem fără autorizație și primire în muncă a unor persoane fără contracte de muncă. El mai este acuzat și de 40 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 


Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară. 


În cadrul aceluiași dosar au mai fost condamnați Constantin Pavel - opt ani și șapte luni de închisoare, Dumitru Jurca – șapte ani și o lună de închisoare cu executare, Mihaela Zdru – doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare, Florentina Coroianu – un an și o lună cu suspendare, Sultana și Gheorghe Nirlu – trei luni cu suspendare. De asemenea, firmele SC Middle East Partners SRL și SC Tinel Cristi au primit amenzi de 860.000 și 740.000 lei. 


În data de 5 aprilie 2014, în urma unui incendiu izbucnit la restaurantul Beirut, și-au pierdut viața Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu. 


În cursul anului 2013, în lipsa autorizației de construire, a proiectului avizat de proiectantul inițial al clădirii sau expertizei tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, George Karam, în calitate de administrator al S.C. Middle East Partners S.R.L, împreună cu această firmă, alături de Constantin Pavel și S.C. Tinel Cristi S.R.L. a adăugat un nivel restaurantului Beirut. 


De asemenea, alături de Dumitru Jurcă, instalator autorizat, a pus și menținut nelegal în funcțiune instalația de utilizare a gazelor naturale, cu consecința inițierii incendiului din data de 5 aprilie 2014. Procurorii au mai arătat că George Karam, sprijinit de Constantin Pavel și Dumitru Jurcă, nu a luat măsuri de securitate în muncă la faza de execuție și exploatare a construcției și instalațiilor Restaurantului Beirut. În data de 12 decembrie 2013, la efectuarea reviziei periodice a instalației de utilizare a gazelor George Karam l-a ajutat pe Dumitru Jurcă care, cu încălcarea atribuțiilor, nu a luat măsuri legale, menținând și asigurând utilizarea nelegală de către abonatul S.C. Middle East Parteners SRL a instalației de gaze, cu consecința producerii incendiului ce a dus la moartea a trei persoane.


Procurorii au mai arătat că patronul restaurantului Beirut a angajat 11 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, iar în perioada martie 2011 – noiembrie 2013, împreună cu Gheorghe și Sultana Nirlu și Florentina Coroianu, a întocmit în fals 18 fișe de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul situațiilor de urgență pe care le-a folosit cu ocazia a trei verificări efectuate de ITM Constanța. 


De asemenea, cu două zile înainte de izbucnirea incendiului, George Karam, împreună cu Florin Iordache și Mihaela Zdru, a falsificat 20 de fișe de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul situațiilor de urgență.


George Karam, SC Middle East Parteners, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurca sunt nevoiți să achite daune morale de peste șapte milioane de euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4588 secunde