SEISM 2018. Zbor de evacuare medicală, executat de Forțele Aeriene Române

227
SEISM 2018. Zbor de evacuare medicală, executat de Forțele Aeriene Române - exercitiu18-1539503477.jpg
În dimineața celei de a doua zile a exercițiului național "SEISM 2018", o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu destinația Cluj Napoca, pentru evacuarea medicală a 15 răniți în urma seismului major, înregistrat sâmbătă dimineață. Scenariul exercițiului a prevăzut că dintre cei 15 răniți, 7 au fost transportați în stare intubată, trei dintre aceștia prezentând arsuri.


"Răniții" au fost însoțiți, pe timpul zborului, de medici, asistenți și paramedici militari din cadrul Forțelor Aeriene Române și echipelor SMURD ale Spitalului de Urgență Floreasca.


Baza 90 Transport Aerian a asigurat, în cursul acestei dimineți, suportul operațional pentru cei 168 de medici și asistenți medicali din Israel la sosirea pe aeroportul Otopeni, care vor acționa, începând din această seară, în incinta spitalului mobil de tip ROL 3, dislocat de armata israeliană în România pentru exercițiul "SEISM 2018".


Direcția Medicală a continuat instalarea spitalului de campanie al M.Ap.N. (Modulul ROL 2 extins) în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din comuna Pantelimon, jud. Ilfov, astfel încât unitatea medicală să atingă capacitatea operaționala maximă în cursul acestei zile, conform baremelor de instalare. Modulul ROL 2 extins va asigura toate facilitățile spitalicești necesare intervenției în situații de urgențe civile: triaj, laborator, radiologie, farmacie, sterilizare, modul operator A, modul operator B, postoperator A, postoperator B, module de recuperare, modul CIS (comunicații și informatică). 


Paza și securitatea perimetrală a spitalului de campanie ROL este asigurată permanent de structurile de Poliție militară ale Statului Major al Forțelor Terestre.


De asemenea, în cursul acestei nopți, peste 100 de militari au contribuit ca jucători de roluri (victime rănite) la materializarea fluxurilor medicale în Spitalul Floreasca, dar și în alte unități spitalicești din Capitală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7384 secunde