SE SCHIMBĂ BULETINELE! Toți românii vor trebui să treacă la cărți de identitate cu CIP

37775
SE SCHIMBĂ BULETINELE! Toți românii vor trebui să treacă la cărți de identitate cu CIP - seschimbabuletinelejpl33118900-1571208744.jpg

Articole recomandate

Toate cărțile de identitate din Uniunea Europeană, inclusiv România, se vor schimba, iar acestea vor include mai multe elemente de securitate, scrie romaniatv.net


În 2021 se vor schimba toate buletinele. Acestea vor conține, pe lângă fotografia titularului, și un cip cu două amprente digitale.

Dacă actuala carte de identitate nu expiră înainte de 2021, nu e nevoie să o schimbați. E valabilă 10 ani de la data emiterii.

Punerea în circulație a cărții electronice de identitate se realizează în termen de 18 luni de la data emiterii primei cărții electronice de identitate, se arată în răspunsul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. Acest lucru trebuia să se întâmple în luna iulie a acestui an.

"Până în prezent nu a fost stabilită data pentru emiterea primei cărți electronice de identitate și nici prețul acesteia. Actele de identitate se eliberează în conformitate cu prevederile OUG 97/2015 privind evidența , domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, republicată. Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români se află în procedură legislativă", au declarat pentru Capital oficialii Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. Proiectul de lege a fost trimis anul acesta la comisiile permanente ale Camerei Deputaților pentru raport suplimentar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9643 secunde