SE ÎNTOARCE LA DNA!

270
SE ÎNTOARCE LA DNA! - yxnopwyyywrhnge4ntbknzy2owy0otkz-1540466122.jpg

Articole recomandate

Secția pentru procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii a constatat joi încetarea suspendării din funcție a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, astfel că se va întoarce pe funcția avută anterior, cea de procuror la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcția de procuror a doamnei MORARU IORGA MIHAIELA, începând cu data de 18.10.2018, data intrării în vigoare a Legii nr.303/2004, așa cum a fost modificată prin Legea nr.242/2018 și reluarea activității sale, în funcția avută anterior, cea de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - structura centrală, începând cu aceeași dată", transmite joi Secția pentru procurori a CSM.

În 8 februarie, procurorul Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului și pentru patru acte materiale de fals intelectual, în formă continuată, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procurorii spun că în perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, procurorul Moraru Iorga l-a ajutat pe acesta, pentru a îngreuna cercetările și tragerea la răspundere penală. Persoana pentru care ar fi intervenit procurorul Mihaiela Moraru Iorga este Florian Walter, într-unul dintre dosarele disjuns din speța în care omul de afaceri, compania Romplast și alte persoane sunt cercetate pentru infracțiuni economice.

Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din DNA în iulie 2017, prin decizia Laurei Codruța Kovesi, dar decizia a fost suspendată de Curtea de Apel București, în septembrie 2017. În prezent, procurorul Moraru Iorga Mihaiela este reîncadrată provizoriu în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5063 secunde