"Se închide Poliția dacă nu strângem donații!"

656
Dacă în privința salariilor, toți bugetarii au fost țepuiți de politicile fiscale pregătite cu multă migală în culisele Guvernului, în așa fel încât mult trâmbițata creștere de 25% a salariilor va reprezenta în realitate de 2-4% net pentru polițiști, iată că mult așteptata creștere de buget pentru MAI de 20,7% față de anul 2017 se va regăsi în contracte obscure pe care le va angaja MAI-ul, susțin reprezentanții Sindicatului Europol. 


Subfinanțarea sistemului se poate vedea cu ochiul liber, iar în țară, șefi din Poliție au ajuns să ceară bani subalternilor pentru a face curățenie în sediu, punctând colapsul în care a ajuns instituția. La Slatina, polițiștii sunt rugați să dea câte doi lei șefilor pentru plata lunară a curățeniei. 


"Nu discutăm aici de valoarea modică a sumei, ci de principii. De faptul că polițiștii, în calitate de angajați, susțin financiar funcționarea sistemului. Realitatea cruntă a subfinanțării sistemului este în continuare suportată de polițiști. Asta în timp ce șefii, cu salarii ce depășesc 7-8000 lei stau bine mersi în birouri renovate, la aer condiționat fără grija că rămân fără hârtie sau toner la imprimantă. I-am trimis această imagine și doamnei ministru Carmen Dan…poate are ea mărunt 2 lei să le dea șefilor de la Poliția Slatina!", susține Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8368 secunde