Se circulă în condiții de iarnă. Ce riscă șoferii care nu au anvelope potrivite

250
Se circulă în condiții de iarnă. Ce riscă șoferii care nu au anvelope potrivite - secircula-1516044194.jpg
În condițiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranța circulației rutiere, Poliția Română recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât și pietonilor să manifeste prudență în trafic și să respecte regulile de circulație. 


"Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică", avertizează polițiștii.


Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare, în astfel de condiții, este mult mai mare. 


"Curățați farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație - climatizare! Rulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum și efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare", vă mai recomandă polițiștii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.462 secunde