Schimbare de comandă la Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt"

229
Schimbare de comandă la Brigada 15 Mecanizată

Articole de la același autor

La Palatul Oștirii din Copou, a avut loc, săptămâna aceasta, ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt". Colonelul Daniel Pop a preluat comanda de la colonelul Ionel Lucian Sandu, informează site-ul oficial al Forțelor Terestre Române. 


La festivitate, au fost prezenți comandantul Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Dorin Blaiu, reprezentanți ai autorităților publice locale, șefii instituțiilor ieșene din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum comandanții batalioanelor din compunerea Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt". 
Colonelul Daniel Pop a îndeplinit numeroase funcții de-a lungul carierei, printre care amintim: comandant al Batalionului 32 Cercetare, Supraveghere "Mircea" din Timișoara, șef al Operațiilor și Instrucției la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistrița și locțiitor al comandantului la Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova. 


Este decorat cu mai multe distincții militare: Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, Emblema de merit "În Slujba Păcii" clasa a I-a, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Armatei României, Medalia "Crucea Comemorativă pentru misiuni de menținere a păcii din Kosovo", precum și Medalia "The Army Commendation" acordată de partenerii americani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7618 secunde