Scenariu dur lansat de medicul care a eradicat vărsatul de vânt: "Coronavirusul poate infecta un miliard de oameni"

630
Scenariu dur lansat de medicul care a eradicat vărsatul de vânt:

Articole recomandate

Medicul care a ajutat la eradicarea vărsatului de vânt și s-a implicat în lupta contra poliomelitei, Larry Brilliant, vine cu un scenariu sumbru în ce privește pandemia de coronavirus.


Dacă într-un discurs ținut în 2006 la TED Talk, Brilliant descria cum arată o pandemie, el spune acum că această criză de coronavirus are potențialul să infecteze mai mulți oameni decât a prezis el atunci.


"Cred că are potențial să infecteze un miliard de oameni. Sunt optimist, pentru că e un virus particular, care are o rată de morți relativ mică, în comparație cu variola sau altele, rata mortalității este mai mică decât în alte cazuri. Dar în termeni de perturbare, este așa cum mă temeam.


Sunt absolut convins că vom avea un antiviral care funcționează, dar va dura o perioadă până când vom afla care sunt bune și care nu. Vorbesc mereu despre un vaccin, dar e posibil și sunt optimist că vom găsi un antiviral care nu doar că vindecă, ci și previne" a spus medicul pentru postul local din Boston al radioului național american (NPR).


Brilliant a lucrat ca și consilier la filmul Contagion și spune că pandemia actuală nu va fi la fel de înfricoșătoare precum cea din film.


"Virusul ficțional din film este mult mai rău. Am făcut acel film ca să luptăm cu sentimentul oamenilor care se gândeau că o pandemie nu e atât de dificilă, după ce au văzut cum e gripa porcină. Am vrut să rearanjăm sentimentele oameniilor, să înțeleagă ce e o pandemie reală".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7476 secunde