Scandal pe "șpaga" mortului. Cine a cerut 1.000 lei pentru a face autopsia fetiței decedate?

7418
20
Scandal pe
Din necaz în necaz, prin asta este nevoită să treacă mama fetiței care a murit după ce a căzut de la etajul 5 al unei clădiri aflate în construcție. Potrivit femeii, i s-a cerut suma de 1.000 de lei, pentru efectuarea autopsiei. "Mi-au spus că dacă nu le dau banii, mă rezolvă abia la începutul săptămânii viitoare. De unde să le dau banii, dacă nu îi am?", a precizat mama fetiței. De cealaltă parte, reprezentanții Medicinei Legale spun că nu există o asemenea taxă. "Nu există nicio taxă de 1.000 de lei la Medicina Legală pentru autopsie. Singurele taxe pe care le suportă aparținătorii sunt taxa de livrare a certificatului constatator, în valoare de 25 de lei și taxa opțională de îmbălsămare, în valoare de 77 lei", a declarat pentru "Cuget Liber", Marius Popa, șeful Serviciului de Medicină Legală.

Potrivit familiei fetei moarte, Emil Alexiu, angajat al Serviciului de Medicină Legală, i-ar fi cerut cei 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei, fără a elibera nici măcar chitanță. Întrebat despre această situație, Marius Popa a răspuns: "Asta nu știm. Nu am fost ieri de gardă și nu am de unde să știu. Într-adevăr, el este asistentul nostru".

Contactat de Cuget Liber, Emil Alexiu a negat vehement acuzațiile, explicând faptul că acești bani nu au fost încasați de Serviciul de Medicină Legală. "Nu s-a cerut absolut nimic. Întrebați familia cui a dat acea mie de lei. Este scandalos. Cum să cer familiei după ce s-a întâmplat cu acel copil. Nu este posibil așa ceva. Din câte știu banii s-au cerut de către morga Cimitirului Central și apoi au fost înapoiați, așa am înțeles", a precizat Emil Alexiu, asistent al Serviciului de Medicină Legală.

De cealaltă parte, reprezentanții societății care administrează morga Cimitirului Central au precizat o situație diametral opusă și faptul că familia a fost scutită de orice plată din cauza situației materiale.

"Firma Clarence a pus familiei totul la dispoziție fără bani. Acei bani nu s-au cerut de la noi, ci de la Medicina Legală. Nu confundați firma noastră cu ceea ce cere Medicina Legală. I-au cerut banii ăștia să-i facă autopsie", a precizat pentru "Cuget Liber", Dumitru Drăghici, administratorul firmei SC Clares SRL.

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pt Emil
2 decembrie 2016
Spaga

Emile, nu ti-e rusine sa negi?

Ea
2 decembrie 2016
Pt emil

Nu mai nega jegule ca așa faci iei mii de lei de la apartinatori și faci autopsie când ai tu chef sau mai bine zis când ți se da cât ceri. Rușine ...nu te gândești ca ai și tu copii

Angela
2 decembrie 2016
Spaga

Hotilor de la SC.CLARES!!!Voi a-ti luat banii oamenilor si aruncati cu noroi in Medicina Legala!!! Sa va fie rusine!!

ddddd
2 decembrie 2016
llllllll

Mit cu nerusinare .Mi s-au cerut 200 lei pentru imbalsamat si 100 dr lei atentia pentru medic sa ii faca sotului mei autopsia duminica.Nu cer ei personal , le pun pe fetele de la magazin care si ele jermanesc la drumul mare .Facturile sunt mult mai mici de cat platesti pana iti ei decedatul de la morga.Rusine

George
2 decembrie 2016
Șpaga

Domnule Drăghici de la clares minți omul tău eremia Dan a cerut bani de ce ați dat bani înapoi azi oamenilor hoților cu gardul care au murit 2 oameni ce ai făcut uită-te în grădină ta omule șișu nu da vina pe ALEXIU

Adevarul
2 decembrie 2016
Nu mai mintiti

Nu v-ar fi rusine Clares ? Azi cui ati inapoiat banii sau mai bine zis ce bani ati inapoiat in cursul zilei de azi ? Nu vad si nu inteleg de ce se amesteca numele Medicinei Legale in toata povestea asta ? Toata lumea stie ca mia de lei ati luat o si ati inapoiat-o , dar sa pui asta in carca unei institutii si a unui asistent mi se pare jenant si de joasa speta. M- am lovit de o situatie asemanatoare recent si nu mi s-a cerut un leu in plus fata de suma de pe chitanta si, culmea acelasi asistent. Eu zic sa nu mai aruncati aiurea cu noroi in oameni si institutii integre . Spor la balaceala in mocirla voastra Clares !

Andrei
2 decembrie 2016
Incredibil

Raman uimit cand vad ca firma de pompe funebre face asemenea afirmatii .Oameni buni femeia indurerata de pierderea copilului a fost agasata de Clares ( da renumita firma a domnului Draghici) si de unde de neunde a dat 1000 de lei , bani pe care i- a primit inapoi deoarece a luat amploare scandalul.Dar de aici pana la a face afirmatii denigrante la o institutie si la persoanele care lucrează acolo mi se pare o batjocura totala. Domnul asistent nu ar trebui sa ramana indiferent ...Sunt foarte multe calomnii nefondate la adresa dansului . Aveti cumva idee ce inseamna domnule Draghici sa lucrezi acolo? Sau stiti doar numarati banii ? Dumnezeu e sus !

Sorin
2 decembrie 2016
Minciuna pe fața

Atat ziaristii cat si voi Clares , nu mai aruncati cu pietre in oameni verticali! Nu va inchide nimeni firma daca recunoasteti ca ati luat 1000 de lei pe care i-ati dati inapoi ! Dar e mai simplu sa pasati motanul ,asistentului nu ? Rusine ! Rusine ! Rusine!

Dan
2 decembrie 2016
Cine a cerut?

Mai asteptam domnule Draghici raspunsul sincer la intrebarea mentionata in titlul articolului sau ne facem ca ninge si intram sub acoperis ? Fiti serios ... cum sa spuneti ca asistentul a cerut bani? Daca nu va mai ajung banii/ decedatii reprofilati-va si nu mai jigniti oamneni nevinovati .

bruce lee
2 decembrie 2016
pt zoro

mizerabili sunt doar unii!Inclusiv tu daca ii bagi pe toti in aceeasi oala cu Alexiu!Sa stii ca sunt si oameni buni in Medicina Legala!

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4836 secunde