Sărbători fără evenimente nefericite. Autoritățile din Constanța sunt pe poziții

240
Sărbători fără evenimente nefericite. Autoritățile din Constanța sunt pe poziții - sarbatorifaraevenimentebun-1522258444.jpg

Articole de la același autor

Sărbătorile aduc bucurie de fel, dar de foarte multe ori vin la pachet și cu evenimente nefericite. Fie că vorbim despre accidente, incendii, furturi - lista rămânând deschisă - în fiecare an autoritățile constănțene fac eforturi suplimentare pentru a asigura ordinea și liniștea publică.


Astfel, și în acest an, în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus o serie de măsuri menite să păstreze un climat de siguranță publică.


Concret, se vor dispune măsuri pentru realizarea unei prezențe active pe căile de acces spre lăcașurile de cult, stațiunile de pe litoral, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere. 


ISU Dobrogea, măsuri suplimentare


În zonele cu aflux mare de credincioși sau turiști se vor institui rezerve de intervenție pe timpul desfășurării manifestărilor prilejuite de această sărbătoare. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța s-a dispus asigurarea unei intervenții operative a structurilor inspectoratului pentru limitarea, lichidarea și înlăturarea urmărilor situațiilor de urgență sesizate prin 112 și desfășurarea controalelor de prevenire, împreună cu structurile abilitate, cu privire la modul de desfășurare a manifestărilor religioase în unitățile de cult, spațiile de alimentație publică ce organizează mese festive, cu prilejul sărbătorilor, precum și spații comerciale în care se înregistrează afluență mare de persoane. 


În caz de incendiu…


Totodată, în această perioadă sunt organizate activități de informare preventivă, prin care publicul este îndrumat cu privire la pericolele ce apar în momentul supraaglomerării spațiilor închise, precum și la modul de comportare la manifestările religioase cu public numeros. Nu în ultimul rând, se pune un accent deosebit pe recomandările referitoare la modul în care trebuie să se comporte enoriașii în situația în care, în incinta unui lăcaș de cult, izbucnește un incendiu.


Jandarmii, prezenți în zona lăcașelor de cult


Pe toată perioada sărbătorilor pascale, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța vor desfășura activități specifice de menținere și asigurare a ordinii publice, în dispozitivele stabilite de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, în zona lăcașelor de cult situate atât pe raza municipiului Constanța cât și pe raza celorlalte localități din județ, cu ocazia slujbelor religioase.


Garda de Coastă, de asemenea, pe poziții


Tot în perioada sărbătorilor pascale, la nivelul Gărzii de Coastă vor fi luate măsuri de intensificare a activităților specifice pentru menținerea climatului de normalitate în zona de frontieră și a fluenței fluxului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat din județul Constanța. Se va avea în vedere realizarea unor dispozitive de acțiune în vederea combaterii migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere. Vor fi executate atât acțiuni punctuale, cât și misiuni în sistem integrat cu celelalte structuri ale MAI pentru prevenirea stărilor conflictuale în incinta punctelor de trecere a frontierei și în localitățile aflate în zona de competență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.37 secunde