Săptămână plină de activități pentru polițiștii și elevii constănțeni

172
Săptămână plină de activități pentru polițiștii și elevii constănțeni - saptamana-1506964765.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General al Poliției Române a lansat cea de-a II-a ediție din acest an a manifestării "Săptămâna Prevenirii Criminalității", Inspectoratul de Poliție Județean Constanța urmând a derula activități specifice acestei săptămâni. Astfel, se vor organiza activități atât în spațiul public, cât și în unitățile de învățământ din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pentru informarea unui număr cât mai mare de beneficiari.


Obiectivul acestor acțiuni este sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni. Polițiștii constănțeni vor desfășura activități de prevenire la elevii din ciclul primar și gimnazial și vor aborda aspecte privind răspunderea penală a minorului, prevenirea violenței în rândul tinerilor.


Marți, elevii claselor V – XI din Constanța vor afla mai multe detalii despre disparițiile de minori de la domiciliu, siguranța pe internet, prevenirea pornografiei infantile și circulația pe drumurile publice. Joi, 5 octombrie, polițiștii vor pune accent pe prevenirea violenței în familie. Vineri, 6 octombrie, "Săptămâna Prevenirii Criminalității" se va încheia prin activități ce vor avea ca temă siguranța rutieră, în care vor fi vizate prevenirea evenimentelor rutiere și încălcarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.


Întrucât influența anturajului și comunicarea deficitară cu membrii familiei duc cu ușurință la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor, polițiștii le-au recomandat acestora să nu întârzie mult după terminarea cursurilor școlare, să nu accepte invitația de a se urca în autovehiculele unor persoane necunoscute, să nu primească daruri de la astfel de persoane și să nu dea relații despre programul de lucru al părinților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4717 secunde