Sancțiuni pentru două asistente de la Spitalul Județean Constanța

864
Sancțiuni pentru două asistente de la Spitalul Județean Constanța - sanctiuni-1555084327.jpg

Articole de la același autor

Asistenta șefă de pe secția Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a fost demisă din funcție de conducerea unității sanitare, iar o altă colegă de-a ei, din Unitatea de Primire a Urgențelor a primit un avertisment scris. Cele două cadre medicale au fost cercetate administrativ, săptămâna aceasta, după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a solicitat demisia, în urma controlului inopinat pe care l-a efectuat la Constanța duminică, 7 aprilie. După finalizarea anchetei interne demarate de către direcțiune, și directorul de îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile spitalului.

Reprezentanții SCJU au declarat că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile regulamentului intern al unității. Desigur, au fost luate măsuri și la nivel administrativ. Ca urmare, în perioada imediat următoare vor fi demarate pe secția de Neurologie o serie de lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc și în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese și scaune).

"Facem precizarea că secția Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secției Obstetrică Ginecologie 1. Totodată, conducerea SCJU a organizat ședințe cu toți medicii șefi și asistentele șefe, în cadrul cărora s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenția asupra respectării protocoalelor medicale și s-a solicitat creșterea gradului de curățenie", au precizat reprezentanții SCJU.

Reamintim că verificările au fost întreprinse după controlul de la minister, când Sorina Pintea s-a plâns de condițiile în care se desfășoară activitatea pe anumite secții, cerând demiterea responsabililor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4156 secunde