Salvatorii se pregătesc pentru o vară de foc! Dotări de ultimă oră trimise pe litoral

726
Salvatorii se pregătesc pentru o vară de foc! Dotări de ultimă oră  trimise pe litoral - fond-1593704789.jpg
Peste 1000 de pompieri din 26 de județe ale țării vor fi detașați pe litoral, în timpul sezonului estival, împreună cu ambarcațiuni, ambulanțe, autospeciale de stingere, motociclete SMURD etc.

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" se pregătesc pentru o vară fierbinte, din toate punctele de vedere. Având în vedere contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile se așteaptă ca numeroși români să renunțe la planurile de a pleca în concediu peste hotare și să se îndrepte, fie și pentru scurte perioade de timp, spre litoralul românesc. Dar, așa cum au arătat reprezentanții instituției ani la rând, structura nu are nici suficient personal, nici suficiente dotări pentru a face față cu brio unei avalanșe de turiști. Drept pentru care, la nivelul conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a luat decizia suplimentării personalului salvatorilor care deservesc stațiunile de la malul mării, prin detașarea de pompieri. Concret, vor fi detașați peste 1.000 de pompieri, pe toată durata sezonului estival, care nu vor veni însă cu mâinile goale, ci cu ambarcațiuni, ambulanțe și motociclete SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate etc.

De asemenea, pentru a asigura intervenții cât mai rapide, au fost înființate 24 puncte de lucru temporare. Este vorba despre 11 puncte pentru stingerea incendiilor în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, dar și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord, în fiecare punct fiind alocată o autospecială de stingere cu apă și spumă. Totodată, au fost realizate opt puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn – Venus și Vama Veche. În porturile turistice au fost înființate și puncte de salvare acvatică, unde sunt acostate ambarcațiuni cu care să se intervină cât mai repede, la solicitările de înec. Astfel, au fost realizate cinci puncte, în porturile Tomis, Belona, Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

Puncte temporare pentru intervențiile pe autostrăzile A2 și A4

"O atenție deosebită este acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe autostrăzile A2 și A4, astfel că în fiecare sfârșit de săptămână, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervențiile în situații de urgență, inclusiv cele medicale, pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanța, Ialomița și București – Ilfov", au precizat reprezentanții IGSU.

Stațiunea Eforie, cele mai multe solicitări pentru asistență medicală

Bilanțul realizat la finalul verii trecute a arătat că mii de oameni au avut nevoie de intervenția salvatorilor de la ISU și SMURD. Astfel, în perioada 1 iunie – 16 septembrie, peste 3.000 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical. Cele mai multe solicitări – de înec, de acuzații de rău pe plajă etc – au fost în stațiunea Eforie, unde pompierii paramedici au asistat medical 357 de persoane, urmate de Costinești – 333 persoane, Saturn – 287 persoane, Vama Veche – 212 persoane, Mamaia – 92 persoane, Mamaia Nord – 44 persoane și Corbu – 16 persoane. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5934 secunde