S-au întors acasă din Afganistan! Au desfășurat zeci de misiuni NATO

124
S-au întors acasă din Afganistan! Au desfășurat zeci de misiuni NATO - ddd-1578830761.jpg

Articole recomandate

14 jandarmi români, care au participat timp de aproape 6 luni la misiunea NATO de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane, s-au întors duminică acasă. În cele aproape șase luni în Afganistan, jandarmii români au desfășurat cu succes zeci de misiuni de consiliere și protecție, confirmând, încă o dată, valoarea pe care forțele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict, se arată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, citată de Agerpres.

În semn de apreciere și recunoaștere a activității jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command - Afghanistan), a oferit membrilor contingentului de jandarmi români medalia NATO non-Article 5.

La întoarcerea în țară, jandarmii români au fost întâmpinați la Baza Aeriană 90 de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, alături de adjunctul său, colonelul Ionuț-Gabriel Cîmpanu, și șeful Serviciului de Relații Internaționale, locotenent-colonel Dorin Luță. Cu această ocazie, colonelul Bogdan Enescu le-a urat bun venit jandarmilor români. "Dragi camarazi, vă felicit pentru prestația pe care ați avut-o în cel mai dificil teatru de operații, pentru responsabilitatea, profesionalismul și modul în care ați reprezentat România! Mă bucur că v-ați întors sănătoși acasă și vă asigur că experiența voastră va fi folosită la maxim de Jandarmerie în misiunile viitoare" - le-a transmis șeful Jandarmeriei.

În zilele următoare, jandarmii vor urma un program specific de evaluare medicală și recuperare psihologică, apoi se vor întoarce la unitățile de unde provin. Ei au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții de ordine publică și securitate afgane. ''Pentru a participa la această misiune, colegii noștri au trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical'', se precizează în postare.

Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan. În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și OSCE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6061 secunde