S-a reușit scoaterea apei din nava răsturnată la Midia. Ce mai urmează

593

Articole de la același autor

Operațiunea de verticalizare a navei "Queen Hind", răsturnată în acvatoriul portului Midia la sfârșitul lunii noiembrie 2019, s-a încheiat cu succes. Reprezentanții firmei contractate pentru operațiunea de ranfluare au transmis că vineri, 21 februarie, s-a încheiat operațiunea de pompare a apei din epavă, iar în zilele următoare, aceasta va fi dusă la cheu. 


"În prezent, apa este la nivelul punții 1. Epava este ținută proptită în sol în zona cu adâncime mică, până la finalizarea pregătirii ei pentru aducerea la cheu, moment în care vor fi slăbite cablurile, iar epava se va deplasa în tribord, în zona cu adâncime mai mare, unde va intra în plutire", au transmis reprezentanții Grup Servicii Petroliere. 


Pentru aducerea navei la mal vor acționa două barje, una la tribord, iar cealaltă la babord, astfel încât nava să fie stabilizată în timpul deplasării. "Această măsură se impune din cauza structurii modificate a navei, față de planurile oficiale", au mai arătat reprezentanții firmei care realizează ranfluarea. 


Cel mai probabil, epava va fi adusă la cheu în următoarele două – trei zile. 
Reamintim că au trecut trei luni de când nava "Queen Hind" s-a răsturnat în portul Midia, având la bord peste 14.000 de ovine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4962 secunde