S-a găsit LEACUL PENTRU CANCER? Cercetătorii au speranțe!

424
S-a găsit LEACUL PENTRU CANCER? Cercetătorii au speranțe! - ddd-1579615095.jpg

Articole recomandate

O particulă recent descoperită în sistemul nostru imunitar ar putea fi folosită pentru a trata toate tipurile de cancer, spun oamenii de știință, potrivit Digi 24. O echipă de cercetători de la Universitatea Cardiff a descoperit o metodă de a distruge cancerul de prostată, sân, plămâni și alte tipuri de cancer, în cadrul unor teste de laborator, potrivit BBC News. Rezultatele, publicate în Nature Immunology, nu au fost testate pe pacienți, însă cercetătorii spun că au "un potențial enorm". Experții spun că cercetarea este într-un stadiu incipient, însă se anunță a fi extrem de interesantă.

Oamenii de știință au căutat modalități "neconvenționale" și nedescoperite încă prin care sistemul imunitar atacă în mod natural tumorile și au găsit o celulă T în sângele oamenilor, care care poate scana organismul pentru a determina dacă există o amenințare care trebuie eliminată. În plus, această celulă ar putea ataca o gamă largă de cancere.

Celulele T au "receptori" pe suprafața lor care le permit să "vadă" la un nivel chimic. Echipa de la Cardiff a descoperit o celulă T și receptorul acesteia, care ar putea găsi și ucide în laborator o gamă largă de celule canceroase, inclusiv cele are produc cancerul pulmonar, de piele, la sânge, colon, sân, os, prostată, ovare, rinichi și de col uterin. Foarte important este că a lăsat neatinse țesuturile sănătoase. Cercetătorii, însă, nu au stabilit exact cum se realizează acest lucru.

Terapiile de cancer cu celule T există deja, iar dezvoltarea imunoterapiei împotriva cancerului este unul din pașii cei mai importanți făcuți în acest domeniu. Cel mai cunoscut exemplu este CAR-T - un medicament viu produs prin inginerie genetică pe celulele T ale unui pacient, pentru a căuta și distruge cancerul. CAR-T poate avea rezultate uluitoare: pacienții aflați în stadiu terminal pot ajunge în remisiune completă. Însă această abordare este extrem de specifică, funcționând pe un număr limitat de tipuri de cancer. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3043 secunde