S-a dat alarma în Portul Constanța! Algerienii veniți clandestin au fugit de pe navă!

529
S-a dat alarma în Portul Constanța! Algerienii veniți clandestin au fugit de pe navă! - fondalgerienifugiti1-1574371658.jpg

Articole de la același autor

Acțiune de amploare, ieri, în județul Constanța, după ce oamenilor legii le-a fost semnalată dispariția de la bordul navei Nordic Barents a șase pasageri clandestini de origine algeriană. Polițiștii au oprit mașini în trafic, au luat câmpurile la picior, reușind să îi găsească pe o parte din fugari. 


Cei șase migranți algerieni au ajuns în Portul Constanța la sfârșitul săptămânii trecute, la bordul navei Nordic Barents, sub pavilion Panama, din direcția Turcia. 


Comandantul Sergey Bykov a anunțat autoritățile române de existența celor șase pasageri clandestini încă de la apropierea de țărm, solicitând debarcarea lor. Acesta a arătat că bărbații au fost depistați după plecarea din portul din Turcia și că se teme pentru siguranța echipajului și a navei, mai ales că pasagerii clandestini au incendiat o saltea din cabina unde au fost cazați. 
Autoritățile române le-au refuzat însă debarcarea, având în vedere că legislația autohtonă interzice aducerea în România a străinilor fără documente de trecere a frontierei sau ascunși în mijloacele de transport. Totodată, comandantul a fost amendat și i s-a pus să vedere că transfugii vor rămâne la bordul navei până în momentul în care va pleca spre următoarea destinație, din China. 


Vestea nu le-a picat bine însă clandestinilor algerieni. Având în vedere că nava urma să plece în curând, în noaptea de miercuri spre joi, profitând de neatenția membrilor echipajului și a polițiștilor de frontieră însărcinați să stea la scara de acces pe navă, au coborât și au fugit. Oamenii legii au fost sesizați de fuga transfugilor în jurul orei 3.00 noaptea. "Fereastra" în care au fugit aceștia a fost de aproximativ jumătate de oră, având în vedere că polițiștii de frontieră controlaseră cabina în jurul orei 2.30, când nu au fost observate nereguli. 


Imediat, echipaje ale Gărzii de Coastă, ale Inspectoratului Poliției Județene Constanța și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean au luat la puricat împrejurimile municipiului Constanța. În cursul dimineții de ieri, au fost găsiți patru dintre fugari, de polițiștii din Valu lui Traian, pe câmp între Valu lui Traian și Murfatlar. Ceilalți doi erau căutați în continuare, la ora închiderii ediției. 


Garda de Coastă desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au fugit cetățenii algerieni, existând suspiciuni că au fost ajutați de membrii echipajului. Dacă se confirmă, aceștia vor fi acuzați de complicitate la trecerea frauduloasă a graniței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.373 secunde