Românii din Marea Britanie, îndemnați să nu revină în țară

325
Românii din Marea Britanie, îndemnați să nu revină în țară - ddd-1586620715.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a relansat sâmbătă apelul adresat adresat românilor din Regatul Unit de a nu pleca în România în această perioadă, întrucât în această țară a fost decretată starea de urgență, zborurile spre și dinspre Marea Britanie au fost suspendate, iar cei care sosesc în țară sunt plasați în carantină instituționalizată 14 zile, potrivit Agerpres. De asemenea, statele de tranzit aplică restricții, iar reglementarea acestor restricții se schimbă de la o zi la alta.

''E absolut necesar ca toți dintre noi să contribuim la efortul comun de combatere a răspândirii coronavirusului. Trebuie să urmăm cu toții reglementările și instrucțiunile autorităților britanice cu privire la acest lucru, reglementările și instrucțiunile autorităților române în ceea ce privește circulația dinspre și către România. Stați în casă, urmați instrucțiunile privind distanțarea socială, limitați-vă ieșirile la cele strict necesare'', spune ambasadorul în mesajul său video cu prilejul Sărbătorilor Pascale, postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

În acest context, ambasadorul Dan Mihalache adresează mulțumiri miilor de cadre medicale, doctori și asistente din România care lucrează în Sistemul britanic de sănătate (National Health Service).

De asemenea, în condițiile în care multe firme și-au stopat activitatea și mulți dintre români și-au pierdut sursa de venituri, diplomatul îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie să consulte pagina de web a Ambasadei www.ambasada-romaniei.co.uk și londra.mae.ro și pagina de web a guvernului britanic www.gov.co.uk și să acceseze pachetele de măsuri de protecție socială puse la dispoziție de guvernul britanic.

Ambasadorul face cunoscut faptul că au fost instituite sisteme de permanență și serviciile consulare vor fi asigurate în această perioadă pentru situațiile de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6331 secunde