România devine atractivă pentru imigranți? Sute de refugiați, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni în doar câteva zile

960
7
Sunt pregătiți să facă orice pentru o viață mai bună, departe de locul în care s-au născut și au trăit sub teroare. Se ascund în portbagajele autoutilitarelor, sub TIR-uri sau încăperi fără aerm ale ambarcațiunilor, cu speranța unui nou început. Refugiațiim fac tot posibilul, uneorim și imposibilul pentru a ajungem la destinație, însă doar de puține ori reușesc.


Autoritățile depistează, aproape zilnic, grupuri numeroase de persoane care tranzitează România, având ca destinație principală Germania. De această situație profită cel mai mult călăuzele, persoanele care fac bani frumoși pe spatele migranților, cu promisiunea că îi vor ajuta să scape de coșmarul de acasă.


Vorbim deja despre un fenomen existent nu doar în România, ci în întreaga lume. Doar ieri au fost depistate 70 de persoane cu cetățenie irakiană, 23 de copii, 12 femei și 35 de bărbați, înghesuiți la bordul unui pescador, care intenționau să treacă prin România pentru a ajunge în Germania. Persoanele au fost debarcate în siguranță, în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistență și îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră au depistat 25 de cetățeni sirieni, 21 adulți și 4 copii, cu vârste cuprinse între 7 și 50 de ani, care au încercat să intre ilegal în țară din Bulgaria. Migranții au beneficiat de sprijinul a trei călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până la București. "Cele două mașini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate și blocate în pădurea din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, din județul Constanța, ocazie cu care șoferii și pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure. Șoferii autoturismelor de teren, aceștia fiind cetățeni bulgari, în vârstă de 36 și 41 de ani, dar și un alt cetățean bulgar, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, ce avea rolul de antemergător, în vederea tranportării grupului de migranți la București", au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră. 


Migrantii au declarat că intenționau să ajungă în Germania și că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor două autoturisme care urmau să-i transporte până la București. Ce pățesc cei care ajută migranții să treacă ilegal țara?


Tot săptămână trecută, alți 69 de migranți irakieni au fost depistați pe Marea Neagră, înghesuiți la bordul unei ambarcațiuni. Un cetățean bulgar și un cipriot au fost arestați, fiind acuzați de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță. Racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea, transferarea sau adăpostirea unei persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.


Comentează știrea

unul
22 august 2017
sa fie lasati sa mearga in vest

Pai cine suntem noi sa ne opunem valului migrator? Cel mai bine ar fi sa-i lasam sa treaca liber, sa se duca la mutti Merkel care i-a chemat. Nu era mai bine daca in evul mediu lasam si Hoarda de aur sa treaca ? Astazi nu mai exista Germania, cel putin nu in forma actuala.

fani
22 august 2017
paza frontierei..

Bani aruncati ! La ce bun cheltuim bani pentru oameni si ambarcatiuni ce au rolul de PAZA a FRONTIEREI ,daca ei nu -si respecta OBLIGATIA principala si anume aceea de a preveni emigratia ilegala ? Sa fie schimbata inscriptia "Paza de coasta " cu "Paza emigrantilor " ,de pe fiecare ambarcatiune ce participa la culegerea hoardelor de emigranti ! Culmea bataii de joc ,toate aceste ambarcatiuni cu emigranti vin din apele teritoriale ale Bulgariei ,deci acestia stiu sa-si pazeasca coastele .....De ce nu pazesc vitejii nostri linia de demarcatie a apelor maritime dintre noi si Bulgari ,impiedicand patrunderea hoardelor in apele noastre ?

arabu
22 august 2017
bubuie...

prostia in tine ca si in toti romanii , natie de c@

Răspuns la: paza frontierei..
Adăugat de : fani, 22 august 2017
Bani aruncati ! La ce bun cheltuim bani pentru oameni si ambarcatiuni ce au rolul de PAZA a FRONTIEREI ,daca ei nu -si respecta OBLIGATIA principala...
isleam regep
22 august 2017
avem nevoe de forta de muncă de ingineri si doctori

Sa fie lăsați să între in românia deoarece este criză de forță de munca si toți refugiați sânt medici si ingineri

unul
22 august 2017
bine ca ne luminezi tu

Eee..., puIa, nu mai spune ...

Răspuns la: avem nevoe de forta de muncă de ingineri si doctori
Adăugat de : isleam regep, 22 august 2017
Sa fie lăsați să între in românia deoarece este criză de forță de munca si toți refugiați sânt medici si ingineri
BOBY
22 august 2017
e jale

Acesti indivizi si cu prea-cinstitii si cuviosii tigani pe care romania le ofera totul gratis ..va pune capac acestei tari nenorocite ..vom munci numai ptr migranti ..tigani ..asistati sociali ..bisnitari de tigari ..cocalari hoitari ..boschetari etc.

Liviu Burebista
5 septembrie 2017
Ali Baba si cei 40 de teroristi

Sa ne-o s-gi tu arabule, la toti romanii. Daca nu-ti place in Romania , la ce måta mai stai aici, mars inapoi la camilele tale si la natia ta de kakao.

Răspuns la: bubuie...
Adăugat de : arabu, 22 august 2017
prostia in tine ca si in toti romanii , natie de c@

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7787 secunde