Români întorși din Italia, urmăriți penal pentru fals în declarații

420
Români întorși din Italia, urmăriți penal pentru fals în declarații - dd-1585745471.jpg

Articole recomandate

Nouă cetățeni din Sălaj, reîntorși recent din Italia, s-au ales cu dosare penale pentru fals în declarații, după ce le-au declarat autorităților că vin din alte țări, relatează Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, un bărbat din Sălaj a declarat, în 25 martie, cu ocazia intrării în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, faptul că se întoarce în România din Slovenia, deși acesta lucra în Italia.

De asemenea, alți șapte bărbați, din Derșida, reveniți în țară în 27 martie, din provincia Padova, Italia, au declarat în fals la punctul de trecere a frontierei Borș că s-au întors din Olanda pentru a nu fi duși în carantină și pentru a fi doar izolați la domiciliu. În 28 și 29 martie, cele șapte persoane au fost duse în carantină, împreună cu încă opt membri ai familiilor acestora.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în 26 martie, un cetățean s-a deplasat la o bancă, unde a dat o declarație pe propria răspundere, precizând că nu s-a întors de curând din străinătate, însă în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că el se întorsese în România din Italia, regiunea Padova.

În toate aceste cauze s-a început urmărirea penală "in rem" pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5295 secunde