Români aduși în țară din Italia cu ajutorul Forțelor Aeriene

230

Articole de la același autor

O aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează vineri, 13 martie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Roma – București, pentru readucerea în țară a opt cetățeni români din Republica Italiană.

Repatrierea cetățenilor români se realizează ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. Persoanele repatriate sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, care se aflau acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia.

Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ianculescu Florin - comandantul aeronavei, locotenent-comandorul Motoroiu Daniel - pilot secund, maistrul militar Băltescu George-tehnic de bord și echipa medicală formată din locotenent-colonelul Tudose Dragoș - medic și plutonierul Stoian Mihai-asistent medical.

Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații.

Cei opt cetățeni români vor fi preluați, la sosirea în țară, de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5873 secunde