Român răpit în Libia, primele imagini. Cum reacționează MAE român

264
Român răpit în Libia, primele imagini. Cum reacționează MAE român - imaginile60632700-1535439331.jpg
Românul răpit în luna iulie, în Libia, apare într-o înregistrare alături de un bărbat, în timp ce pe fundal se află alte două persoane înarmate. În înregistrare, răpitorii nu cer nicio sumă de bani, ci cer implicare din partea autorităților libiene și din partea companiei pentru care lucra românul.

Românul a fost răpit în luna iulie de la compania petrolieră pentru care lucra. Alături de el, alți trei libieni au fost luați prizonieri de persoane înarmate, care nu au fost identificate. Doi au fost eliberați ulterior.

După apariția clipului pe rețelele de socializare, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziție oficială spunând că în momentul de față verifică autenticitatea înregistrării. 


"Celula de criză interinstituțională, care gestionează situația cetățeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autoritățile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituțională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgență, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spațiul public se înscrie în tiparul obișnuit al situațiilor de acest gen', se arată în comunicatul MAE, potrivit libertatea.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9644 secunde