Riscuri mai mari de infectare cu Covid-19 pentru consumatorii de droguri

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 08 Aprilie 2020 210
Persoanele care consumă droguri au un risc crescut de infectare cu noul coronavirus și de a dezvolta forme grave ale bolii, atrag atenția specialiștii Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Organizației Mondiale a Sănătății.

„Din cauza prevalenței ridicate a afecțiunilor medicale cronice în rândul consumatorilor de droguri, mulți dintre aceștia vor avea un risc deosebit de a dezvolta boli respiratorii grave, dacă se infectează cu Covid-19. Printre acestea, se numără: prevalența bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC) și cea a astmului sunt mari în rândul consumatorilor de droguri aflați în tratament, iar fumatul de heroină sau cocaină crack poate fi un factor agravant.Există, de asemenea, o incidență ridicată a bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor care își injectează droguri și a celor care consumă cocaină. Metamfetamina determină contractarea vaselor de sânge, ceea ce poate contribui la leziuni pulmonare și există dovezi că abuzul de opioide poate interfera cu sistemul imunitar; prevalența HIV, infecțiile cu hepatită virală și cancerele hepatice, care determină un sistem imunitar slăbit este mare în rândul persoanelor consumatoare de droguri.
De asemenea, fumatul tutunului și dependența de nicotină sunt frecvente în unele grupuri de consumatori de droguri și pot crește riscurile de a prezenta mai multe efecte negative”, au arătat specialiștii.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei