Restaurantele și hotelurile de pe litoral, controlate de pompieri și jandarmi

222
Restaurantele  și hotelurile de pe litoral, controlate de pompieri  și jandarmi - restaurantele-1496929730.jpg
Pe parcursul minivacanței de Rusalii, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a derulat o serie de controale inopinate de verificare la obiective de cazare și alimentație publică cu afluență de persoane.

La aceste activități în teren, derulate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, au fost angrenați, alături de inspectori de prevenire, echipaje ale Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. Astfel, în acestă perioadă s-au executat controale la 12 operatori economici, unde au fost constatate 91 deficiențe. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale (65 avertismente și 20 amenzi), în cuantum de 20.500 lei.

Deficiențele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu. Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu.

De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de disemina-re a informațiilor de natură preventivă cetățenilor. În această perioadă, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență, în 6 locații de pe raza județului Constanța, inspectoratul a luat măsura constituirii temporare de dispozitive cu autospeciale de pompieri, unde a fost anunțată afluența mare de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0269 secunde