Reguli noi pentru TOȚI șoferii. Ce li se pregătește conducătorilor auto

345
Reguli noi pentru TOȚI șoferii. Ce li se pregătește conducătorilor auto - scoaladesoferi-1558167342.jpg

Articole recomandate

Reguli noi pentru șoferi de la Uniunea Europeană: Toate mașinile noi ar trebui să aibă limitatoare de viteză din 2022. De asemenea, mașinile ar avea jurnal de bord, frânare de urgență autonomă și printre altele senzori care detectează dacă șoferul este prea obosit.

O serie de reguli noi de la Uniunea Europeană ar putea impune tuturor mașinilor noi să aibă limitatoare de viteză începând cu 2022, potrivit The Sun.

Vehiculele noi ar trebui să fie dotate cu un limitator de viteză de tip ISA (Intelligent Speed Assistance) după ce legislația a primit undă verde de la Comisia Europeană.

Decizia este doar una dintre noile reguli de circulație pe care Parlamentul European vrea să le aprobe în luna septembrie.

Astfel, mașinile ar avea jurnal de bord, frânare de urgență autonomă și printre altele senzori care detectează dacă șoferul este prea obosit.

Noile modele vor fi nevoite de asemenea să aibă un tip de etilotest legat de sistemul de pornire al vehiculului, care nu ar mai permite șoferilor în stare de ebrietate să pornească la drum – această aplicabilitate fiind impusă doar pentru șoferii care au mai fost prinși în stare de ebrietate.

Prin sistemul de limitare de viteză, șoferii vor fi atenționați că încalcă legea prin sunet și efect vizual până când vor încetini sub imita legală.

Leglislația ar intra în vigoare din luna mai 2022 pentru modelele care nu au fsot aprobate încă pentru producție și din mai 2024 pentru modelele care sunt deja în vânzare.

CE estimează că decizia va reduce accidentele cu circa 30% și va salva astfel aproximativ 25.000 de vieți în primii 15 ani de la implementare.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Mai 2019
Stire din Eveniment : Se schimbă programa școlară?
Sâmbătă, 18 Mai 2019
Stire din Eveniment : Avarie RAJA la Constanța!
Pagina a fost generata in 0.7847 secunde