Reduceți viteza! Risc crescut de accidente dacă plecați la drum

147
Reduceți viteza! Risc crescut de accidente dacă plecați la drum - sfaturipolitisti-1581527014.jpg

Articole de la același autor

Pentru prevenirea accidentelor sau blocajelor rutiere, polițiștii rutieri recomandă șoferilor să evite circulația în zonele aflate sub avertizare meteo, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum doar după ce au verificat starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

"Amintim constănțenilor că au obligația de a-și echipa corespunzător vehiculul pentru circulația în condiții nefavorabile, prin dotarea acestuia cu: anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil și sistem de climatizare - dezaburire funcțional.

În timpul deplasării, șoferii trebuie să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor", au atras atenția polițiștii.

O altă obligație pentru conducătorii auto este respectarea indicațiilor și recomandărilor polițiștilor rutieri, care acționează pe arterele unde circulația este îngreunată, inclusiv să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6292 secunde