Rectorul Academiei de Poliție, audiat la DNA. Mihail Marcoci: Mi-am dat demisia. Nu am făcut presiuni asupra ofițerului

de Cuget Liber Vineri, 24 Mai 2019 146
Rectorul Academiei de Poliție este audiat, vineri, la sediul DNA. Rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, și prorectorul aceleiași instituții, Petrică-Mihail Marcoci, urmează să fie schimbați de la conducerea Academiei.


UPDATE. Rectorul și prorectorul și-au dat demisia. Mihail Marcoci a anunțat, după discuția cu ministrul Carmen Dan, că și-a dat demisia din funcția de prorector al Academiei de Poliție și a menționat că își exprimă regretul pentru situația creată, însă nu a făcut presiuni asupra ofițerului pentru a-i trimite mesaje de amenințare Emiliei Șercan.

„Mi-am dat deja demisia, acordul de demisie a fost scris. Mi-am dat demisia acum, am avut o discuție cu doamna ministru de Interne în care mi-am exprimat regretul pentru cele intâmplate, este o anchetă în curs. Nu vă pot da nimic din dosar. Nu am făcut niciun fel de presiuni asupra ofițerului. Aveti răbdare, veți vedea din dosar. (...) Eu nu am avut niciun fel de relație apropiată cu acel tânăr ofițer. La un moment dat, nici nu știam cum îl cheamă. Nu a studiat la specializările mele. (...) O sa vedeți din declarația mea de avere, din activitățile mele extraprofesionale, diferența de salariu pe care am avut-o ca prorector al Academiei de Poliție nu era atât de relevată”, a declarat Mihail Marcoci, fostul prorector al Academiei de Poliție, conform Mediafax.

Acesta a mai spus că nu i-a fost teamă de investigația Emiliei Șercan.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, de punere în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, și prorectorul Marcoci Petrică-Mihail”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Comanda Academiei de Poliție va fi asigurată, până la împuternicirea unui nou rector și a unui nou prorector, de către prorectorul Veronica Stoica.


Rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, și prorectorul aceleiași instituții, Petrică-Mihail Marcoci, au fost plasați sub control judiciar de către DNA pentru instigare la șantaj.

Cei doi au determinat un angajat al instituției să-i trimită jurnalistei Emilia Șercan mesaje de amenințare cu moartea pentru a renunța la investigații, scrie romaniatv.net


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei